#7 ting (+1) du bare må vide om vidunderurten Qajaasat

Kære Bloglæser

I en række blogindlæg vil vi gerne have lov at præsentere dig for de grønlandske urter, som vi i dag anvender i InuaCares rene hår-, og plejeprodukter. Her læser du det #1. blogindlæg i rækken, og vi vil  gerne fortælle dig om vindunderurten Qajaasat.

Den Majestætisk urt

Qajaasat, Labrador Tea, Grønlandsk Post, Rhododendron groenlandicum “kært barn mange navne” Dronningen over alle de grønlandske urter, både hvad angår egenskaber, men også med sit smukke, ranke og yndige udseende.  Intet er så fantastisk, som på en fjeldvandring at blive overrasket af synet af disse smukke planter, som vrimler i flok, duftende og smukke med deres hvide blomsterklynger.

Vi ville ønske, at vi med dette blogindlæg kunne sende dig dens duft, som er helt speciel på den bedste måde.  En kombination af krydderier, stærk, liflig, blomsteragtig, helt, helt sin egen og uforglemmelig, hvis først du har haft fornøjelsen af at dufte dens anekdoter. Smagen kan vi desværre heller ikke dele her i cyperspace, men den smager, som den dufter.

Navnet Qajaasat, som betyder kajak, fordi bladene minder om en kajak og det danske navn Grønlandsposten, fordi man i tidernes morgen bragte posten ud til bygder med kajak. Er det ikke bare fint og godt tænkt hele vejen igennem? Som så meget andet her i Grønland.

Den helt unikke lægeurt

Vi lovede at fortælle dig #7 ting ( + 1 og måske 2) som lægeurten Qajaasat er specielt kendt for. De æteriske olie fra planten kan:

 1. Berolige fordøjelsessystemet
 2. Bekæmpe infektioner
 3. Lindre hovedpine
 4. Styrke immunforsvaret
 5. Styrke nyrefunktionen
 6. Forebygge kræft
 7. Styrke huden
 8. + 1 og 1 mere…. kommer vi til senere 🙂

Qajaasat i hudpleje

De æteriske olier fra Qajaasat er spækket med antioxidanter. Og vi kan virkelig godt lide disse antioxidanter, fordi de søger de frie skadelige radikaler og neutralisere dem. De frie skadelige radikaler opstår som følge af usund livsstil,  forurening, sygdom, stress, arvelige gener, miljø etc. og forårsager for tidlig aldring, rynker og pletter.

Når vi tilsætter æteriske olier fra Qajaasat i vores plejeprodukter, så ønsker vi at neutralisere de frie radikaler og i stedet holde din hud glat og ungdommelig. Derforuden stimulerer olien dannelsen af nye hudceller og beskytter din hud mod infektion. Måske er du ung og tænker “min hud er glat og ungdommelig” Dertil siger vi ” Dejligt. Og husk, at det er at forebygge, som giver det bedst og sundeste resultat. Langt svære er det at skulle heale op, når skaden er sket”

Vi anvender de æteriske olier udvundet af  Qajaasat i flere af vores produkter, nemlig:

Labrador Tea Facial Cream, den som ingen kan undvære, når først den er prøvet.

Silt Face Scrub, som også er genial som en stimulerende ansigtsmaske.

Juniper & Labrador Tea Extra Care Cream, den fede og alt-nærende cream til udsatte steder uanset hvor på kroppen.

Arctic Deo … den uden skadelig aluminiumchlorid og som virker mod svedlugt hele dagen.

Northern willow & Honey Shampoo, rensende, lindrende og virkelig et must mod irriteret hårbund, men også bare uden du er irriteret.

Du finder links til de nævnte produkter nederst i blogindlægget. Og de er selvfølgelig på tilbud indtil d. 14. juli. (Vil du blot videre til links med det samme, så scroll til nederst i indlægget )

8 …. Og nu til +1

Qajaasat lindrer angst og stress

Det kan den unikke urt også! Og hvem oplever ikke enten angst eller stress i løbet af livet. Måske ikke dig? Så måske en du kender? En af de mest populære anvendelser af de æterisk olie fra Qajaasat er netop til at beroligende nerver og at sænke angstniveauer. De æteriske olier påvirker hjernens følelsesmæssige center og generer fred og ro, når du føler dig overvældet.

9 …. + en extra fordi vi ikke kan lade være

Vægttab og du læser rigtig….

De æteriske olie fra Qajaasat er i stand til at øge stofskiftet, hvilket kan fremme passiv fedtforbrænding, hvilket betyder at du kan øge kalorieforbrændingen, selv når du ikke træner. Desuden kan denne olie undertrykke appetitten og give dig energien til at være mere aktiv, hvilket yderligere hjælper med at forbrænde disse kalorier og forhindre overspisning.

Qajaasat som te

Når vi taler om mange af de egenskaber Qajaasat har udover i hudpleje, så taler vi om virkning indefra. Derfor er Qajaasat ekstrem populær som te.

Hvis du bor eller har været så heldig at besøge Grønland, så har du sikkert smagt te brygget på Qajaasat. Det smager fantastisk, men lov os, at du læser bemærkning * under opskriften.

Her er en opskrift på den ultimative sundhedsperle Qajaasat te:

Ingredienser:

Trin 1:
1 dl Qajaasat blade
4 kopper vand (filtreret)

Koges op i en rustfri stålkande/ gryde, sluk for varmen

Trin 2 – Lad teen trække i 10 – 20 min. afhængig af hvor stærk, du ønsker den.

Trin 3 – Si bladene fra og teen er nu klar til enten at drikke, som den er, eller fortynd den til en blidere udgave (smag på teen og vurdere)

*BEMÆRK: På grund af denne te’s styrke anbefales det kun at drikke 2 – 3 kopper om dagen ( urten skal anvendes med sund fornuft, for overdrevet brug kan medføre alvorlige bivirkninger. Så ligesom man anbefaler så meget andet som gavnligt i rette doser a la vitaminer, mineraler, forskellige fødevarer og drikke så skal du også her rette dig efter anbefalingerne)

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med vidunderurten Qajaasat og skriver hjertens gerne til os, såfremt du har spørgsmål, tilføjelser eller andet.

Og nu de lovede links:

I shoppen har vi 20% rabat på alle produkter baseret på udtræk og destillater fra Qajaasat (Labrador Tea) KLIK på produktets navn og du kommer direkte til vores shop.

Labrador Tea Facial Cream

Silt Facial Scrub

15 ml Juniper&Labrador Tea Extra Care Cream

50 ml Juniper&Labrador Tea Extra Care Cream

100 ml Juniper&Labrador Extra Care Cream

Arctic Deo Roll-on

Northern Willow&Honey Shampoo

Kærlige Qajaasat-hilsener fra

Pipaluk og Anne Mette

 

 

Nyd hjemmelavet koldskål uanset hvor du bor.

Nu handler det ikke om InuaCare eller hudpleje. Jeg vil bare gerne dele en opskrift med dig.

 

Jeg har drømt enormt meget om smagen af den danske sommer.

Og for mig er den danske sommer helt klart hjemmelavet koldskål med knasende kammerjunkere og danske nyplukkede jordbær.

Hææj! Tilbage til virkeligheden. Jeg bor i Qaqortoq.

Og min første tanke var… Koldskål er lavet af tykmælk! Tykmælk fås ikke heroppe. Kammerjunkere! Jeg er glutenallergiker. Jordbær minimum 55 kr for en lille bakke, som nok ikke er fra danmark og ses MEGET sjældent i butikkerne. MISSION IMPOSSIBLE!

Tålmodighed. Vent til vi rejser på ferie.

 

Heldigvis har jeg fundet en løsning.

Jeg har leget inde i køkkenet og fandt frem til en super lækker koldskål lavet af skyr, glutenfrie hjemmelavede kammerjunkere, til sidst toppes godt med sortebær. Sortebær vokser vildt i naturen heroppe.

Opskriften vil jeg meget gerne dele med dig. Så vi alle kan nyde koldskål uanset hvor vi bor.

Lækker koldskål lavet af skyr:

500 g skyr

1 Økologisk citron (Saft + skal)

5 tsk vaniljepulver

5 tsk sukker

1 dl cashewmælk (kan undlades – eller brug andet mælk)

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Smag til med citron, vaniljepulver eller sukker.

Er konsistensen for tyk kan du tilsætte mere cashewmælk eller vand i.

Stil koldskålen på køl.

Glutenfrie Kammerjunkere:

125 g mandelmel (mandler du selv har afskallet og blendet)

4 spsk agavesirup

30 g kokosolie

2 tsk citronsaft

0,5 tsk glutenfri bagepulver

0,5 tsk stødt kardemomme

1 tsk vaniljepulver

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 g. Rør alle ingredienser sammen. Ælt dejen godt med hænderne. tilsæt evt mere tørt eller vådt. Dejen skal være godt sammenhængende.

Tril små kugler og form dem som kammerjunkere på et bagepapir smurt i kokosolie.

Bag kammerjunkerne i 10-15 min til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af, så de er sprøde og knasende.

Server koldskålen med kammerjunkere og lækre sortebær 😉 Mamaq.

Velbekomme og god pinse

Naturlig og bæredygtig Grønlandsk hudpleje

God morgen fra mit lille hjørne. Kalenderen siger maj. Det sner udenfor. Vi har lige pakket glædeligt vores vintertøj væk! Så! Frem igen.. Jeg har været opsat på at skrive et ganske kort nyhedsbrev til dig. I morges var jeg klar til at skrive min første blog. Ja, det er da lidt spændende. For hvad gør man? Hvad er forskellen på de to? Hvordan starter man? Og vigtigst! Hvad skal jeg skrive om? Det det sidste vidste jeg nu godt..

Jeg håber du sidder godt tilpas og nyder en kop varm nybrygget kaffe, te eller hvad du nu drikker.

 

InuaCare – Bæredygtig håndlavet hudpleje fra Grønland

Vi bor i Qaqortoq, SydGrønlands største by. Om sommeren er her dejlig frodigt og fyldt med friske farver. Det unikke ved grønland er alle de farverige huse tæt op af hinanden. Vi elsker livet her og nyder årstidens skiften. Fra mørke vintre med masser af sne til varme somre og lange lyse nætter.
Qaqortoq har sin bakkede charme. Midt inde i byen finder du vores skønne lille butik. Bygningen har en skøn historie med sig. Den har min kæreste, Nikolaj’s Farfar Kaj Nielsen bygget i 1965 og stod færdigt 1967. Den flotte dør, selve indgangen til butikken, er håndlavet af ham selv af teaktræ. Vi er imponeret, døren står stærkt og flot endnu. Inde i bygningen har vi InuaCare wellness og InuaCare Nujaleriffik. Vores kontor og regnskab står i enden af bygningen. Indtil videre er vi fem på arbejde.
I underetagen bliver der rørt i gryderne. Vi frembringer hår- og hudpleje. Udstyret er unikt og specielt designet ved hjælp fra eksperter i danmark. Alle InuaCare’s produkter er håndlavet fra start til slut, lige til den mindste detalje. Hvert uge sender vi frisktlavet hudpleje ud til hele kysten og resten af verden.
I sommersæsonen tager vi langt ud i naturen og samler urter og planter. Kulden heroppe gør at planterne vokser langsomt. Vi samler kun det vi har brug for. Og vi plukker kun bladene. Stilke og grene forbliver i jorden så vi kan nyde godt af dem igen næste år. Bladende sorteres, tørres og pakkes forsigtig ind som vi senere bruger godt af i vores InuaCare hudpleje. Om håndplukning og fjeldture, det gemmer jeg til et sommer blog 🙂

Hver gang vi skaber et nyt InuaCare produkt er målet, det skal være vores absolut yndlingsprodukt. Det skal overholde vores kriterier. Som er ret enkelt. Det skal være så rent og naturligt som muligt, både for os selv og for naturen omkring os. Har du hørt at vores hudpleje overholder de danske sikkerhedsregler indenfor kosmetik? Det har du jo, ellers sad jeg ikke her og skrev til dig.

Vi går højt op i at InuaCare skal være miljørigtig. Vi har derfor valgt, helt bevidst, de kønne pynte æsker fra.
-Hvorfor? Det ser så smukt ud i butikkerne med fine æsker!
Ja. Men så snart du kommer hjem og åbner pakken ryger æsken ud i skraldespanden med det samme. Så du har lige betalt ekstra for den dyre smukke indpakning og et træ et sted i verden har ladt livet for kun at se køn ud i butikken! Det giver slet ingen mening, vel?! Næ!

Kort om genbrug

InuaCare har forhandlere langs kysten og i Danmark. Find forhandlere her .
– Sidespring! En lille nyhed til dig i Danmark! Vi har lige fået et weblager. Så hvis du bestiller via webshoppen, modtager du InuaCare hurtigere en du lige havde forventet 😉 Skønt..
Tilbage til genbrug. Vi modtager tit varer herhjemme til InuaCare butikken og de leveres i større kasser, bølgepap, plastik og det der nu hører med. Det genbruger vi. Vores InuaCare bliver sendt ud til forhandlere i genbrugskasser. Og intet går til spilde.

 

Har du prøvet vores Silt Face scrub?
Scrubben fjerner tørre pletter og døde hudceller ved hjælp af det naturen har givet os.
Med stort hjælp fra Nini, ejeren af butikken By Hearts i Kangerlussuaq, har vi fået leveret det fineste silt. Silten har ligget dybt nede i klipper i flere årtusinder. Det bliver knust af tonstunge gletsjere og formet så fint at det kan bruges som naturlig scrub i de rigtige målte mængder. Hør her… INGEN små mikroplastik! Ingen plastik ryger ned igennem håndvasken og ud til havet! Kun naturen ryger tilbage hvor det hører hjemme 😉 Skide godt, Egon!
Den unikke blanding af silt og qajaasat gør scrubben helt fantastisk til en scrub/maske. Lad masken  sidde på i 5 min. og mærk hvordan de lækre næringsstoffer fra qajaasatolien (grønlandskposten) gør huden blød og smidig. Scrub nu herefter forsigtigt huden i cirkulerende bevægelser og vask grundigt af med lunkent vand. Brug derefter InuaCare Arctic thyme skin tonic og InuaCare Labrador tea facial creme.

 

 

 

 

 

 

 

 

I dagens anledning har vi sat scrubben på tilbud.
Du sparer -35%
Tilbudet gælder til og med 27. maj.
Direkte link her.

Husk! Når du shopper for minimum 900 kr. og du for fri fragt.

Jeg takker dig for at læse med og ønsker dig en rigtig god dag 😉 Mvh. Pipaluk

InuaCare, vi går højt op i kvalitet og bæredygtig hudpleje.

 

Vi gør vores bedste for at passe på os selv, naturen og fremtiden.

7 gode grunde til at støtte “KnækCancer” 2017 sammen med Inuacare og få 50% rabat! Sådan!

Kære dig!

Tusinde tak, fordi du læser med her. Det er så vigtigt, at vi står sammen for er der en ting, som vi vel er enige om, så er det, at vi så gerne så cancer “knækket” Du er ramt, jeg er ramt, alle er vi ramte i en eller anden grad. Gang på gang ser vi, hvordan sygdom rammer og sender bølger af rædsler, angst, desperation, smerter etc. til den sygdomsramte, til familie, venner, bekendte og ofte bliver vi berørte også selvom vi ikke kender den syge personligt. Måske fordi vi alle går med en lille snert af frygt, fordi sygdommen rammer bredt og lumskt. Om ikke andet så fordi vi er mennsker af kød, blod og følelser.

Os bag Inuacare – made in Greenland er mega stolte over i så “unge” en alder, som den lille håndproduktion er, at vi kan støtte op om et så mega stort projekt som “KnækCancer” 2017. Det føles fantastisk godt og befriende at gøre noget aktivt og håber du tænker: Godt gået!

7 gode grunde til at støtte om vores bidrag til “KnækCancer”

 1. Det er da fedt, at flere og flere overlever en kræftsygdom. Det skal være endnu flere og målsætningen: ingen cancer. Vi er bare nødt til at forholde os til virkeligheden og desværre er senfølger pga behandlingen stigende i takt med at flere og flere overlever. En del af de midler, som du og jeg støtter med vil blive brugt på netop af afhjælpe og forske i disse senfølger, så et liv efter kræft også kan blive et godt liv.
 2. Og så skal der sætte mere ind med forebyggelse bla. mod rygning, som virkelige er en synder i udvikling af cancer. Det bedste for os alle er selvfølgelig helt at underminere risikoen for sygdommen. Sådan kampagner koster penge.
 3. Et nationalt forsikningscenter, hvor man sikre at alle får den optimale og en ensartet behandling og hvor man selvfølgelig forker.

Se det var nogle af vigtigste direkte grunde til at støtte “KnækCancer” 2017 og det kan du selvfølgelig vælge at gøre på mange måde. Hos os får du 50% rabat på køb i shoppen – de 25% sender vi direkte til “KnækCancer” 2017. Vil du direkte til webshoppen så klik her: https://www.inuacare.com/shop/ … Husk det er ikke sundt at have travlt, og det tager kun 1 – 2  min at læse resten ( som tog mig 4 -5 timer at skrive :D)

Læs med videre for at se hvordan du kan gøre en forskel sammen med os og måske samtidig smække et par andre små, men vigtige fluer.

4. gode grunde til at støtte “KnakCancer” 2017  sammen med Inuacare – made in Greenland – Tøv ikke, kampagne slutter d. 27. okt.

 1. Som du nok allerede ved, så er tilsætningstoffer overhovedet ikke er sunde for os hverken at indtage eller smøre på kroppen eller i håret. Og her går Inuacare – made in Greenland ikke på kompromis. Hverken med tilsætning og/eller farvestoffer og der bliver ligeledes heller ikke tilsat parfume. Så vælger du at støtte med os, så forebygger du samtidig. Det er da en Win-Win.
 2. Inuacare – made in Greenland benytter urter og planter fra den ultrarene, smukke og vilde Grønlandske natur. Her er ingen motorveje, her er ingen osende fabrikker, You name it…….. Vores vand og luft er krystalklar og er en af de helt store forskelle på vores “made in Greenland” produkter og så alle alle alle de andre.
 3. Vi der har skabt Inuacare – made in Greenland, vi gør det, fordi vi gerne vil, at du skal mærke os. Alt er skabt med omhu og i stor respekt for mennesket og naturen. Du skal hurtigt kunne komme i kontakt med os, hvis der er noget du er i tvivl om. Vi vil være tætte med dig. Du skal kunne følge os og se hvordan vi udvikler os. Sende dine erfaringer. Du er vigtig for os. Støt, være med og en del af vores univers.
 4. Når du køber et Inuacare – made in Greenland produkt, så giver vi dig 50% i rabat. Det er rigtig! 50%, hvoraf du med det sammen får de 25% fratrukket din pris, og den anden del nemlig også 25% sender vi direkte til “KnækCancer” 2017, så hvis du overvære showet d. 28. okt. så vil du vide, at i det samlede beløb, der er også dit bidrag.

Tøv ikke, men klik ind på vores hjemmeside lige her: https://www.inuacare.com/shop/

PS. Lige en ekstra grund: Vi tilbyder allerede nu at pakke ind i julegavepapir, hvis du er så smart at kombinere dette med at slå 2 fluer, nej sørme 3 fluer med et smæk: Støt – tilbud – gaver 😀 – bare lige notere  i boksen “ordre notes” ved check out eller send os en mail på inuacare@inuacare.com

Husk du altid er velkommen til at skrive os på inuacare@inuacare.com – eller ring til 00299 493360 om alt muligt indenfor hår-, og hudpleje.

Kærlig hilsen

Pipaluk & Anne Mette

Velkommen til vores nye univers InuaCare – Greenland in a bottle

Kære InuaCare bloglæser

Det her er nok en af de sværeste opgave indtil videre i mit liv. At skulle skrive det første blogindlæg om InuaCare. Misforstå det ikke. Det er den sværeste og mest udfordrende, men absolut ikke i ordets negative betydning. Det er udelukkende, fordi det betyder så fantastisk meget for os. Det her er ligesom en præsentation af os og vores ultimative drøm, som er på vej til virkelighed. Et lille nyt “hjertebarn” og for os et sandt mirakel, fordi så meget af vores fælles drøm og oceaner af tid og ressourcer er plantet i projektet.

Lucas og Oscar på jagt efter urter og planter
Lucas og Oscar på jagt efter urter og planter

Vi to som står bag brandet InuaCare – Greenland in a bottle er min svigerdatter Pipaluk og jeg Anne Mette. Allerede her begår jeg en kæmpe fejl, for ja, Pipaluk og jeg er indehaver, men det er en hel familie, som står bag brandet. Vores mænd og børn – den nærmeste familie har alle været aktive og helt uundværlige i processen. Bidrag a la praktisk hjælp, gode ide til brand, opmuntring, kærlige indspark, troen på os etc. Sågar vores familiehunde skal have en plads, for de har ivrigt og logernede deltaget i processen og de lange vandreture i fjeldet og søgen efter de helt unikke grønlandske urter og planter.

 

 

Sofus er altid frisk på en fjeldtur
Sofus er altid frisk på en fjeldtur

Pipaluk og jeg har set så meget frem til endelig at kunne præsentere InuaCare i et helt nye “klæder” Nyt design, nye labels,  ny hjemmeside, plakater, brochurer, postkort etc. Og vi håber, at du fornemmer den røde tråd og intet er tilfældigt, uanset om vi taler om valg af navne på produktserierne, det enkelte produkt, stregerne, farver, layout, papirvalg etc. Det samme gælder visionen:  at tilbyde et unisex økologisk brand, som er 100% hjemmehørende i Grønland, baseret på vildtvoksende lindrende og plejende urter og planter hel i tråd med den grønlandske kulturelle tankegang om bæredygtighed.

Det hele startede for snart 4 år siden med 2 kasseroller og en gemt viden fra min uddannelse som laborant og et ønske om at udvikle en fed og nærende creme til tørre hænder og fødder. Det sat sammen med en spirende interesse for vildtvoksende grønlandske urter og planters lindrende og plejende effekt blev begyndelsen på et fantastik eventyr og basis for succesen Juniper & labrador Tea.

Emballage i "gamle klæder"
Emballage i “gamle klæder”

Mit store held var, at Pipaluk for ca. 2 år siden bankede på og viste stor interesse for mit projekt. Pipaluk var en kæmpe gave at få med på rejsen, og i dag supplerer vi hinanden som “hånd i handske”  Det faglige, kompetencerne og vores to meget forskellige personligheder går op i en højere enhed og gør vores liv spændende, innovativ, fyldt med glæde, energi, overskud, beslutningsparathed og kærlighed. I vores nye brochurer kan du læse meget mere om vores tanker og om selve grundstenene omkring InuaCare.

I dag er den ene creme blev til en serie af produkter baseret på unikke recepter, hvor destillater, olieudtræk etc. baseret på grønlandske urter og planter er katalysatoren for pleje og lindring i vores produkter. Vi er utrolig stolte over at kunne præsentere det nye univers, som nu består af i alt 11 forskellige produkter indenfor ansigts-, krops-, og hårpleje. Alle økologiske, uden parfume udviklet til både børn, kvinder og mænd. Og der er endnu flere produkter under udvikling bla. solcreme, ansigtsmasker og hårprodukter.

02_Innuacare_FB_Cover

Vi må ikke glemme at nævne det helt fantastisk netværk verden over, som har hjulpet og støttet os på vejen og fortsat er med os. Det gælder alt fra mentor/ sparring, oversættelse, reklamerbureau, udvikling af maskiner, hjælp til selve produktudviklingen, håndværkere, produktudviklingsstøtte etc. Uden jer var det aldrig lykkes os. Tusinde tak.

Vi håber, at du vil tage godt i mod vores “hjertebarn” og på fredag d. 20. maj holder vi dørene åbne på vores adresse Storesøvej B782 i Qaqortoq fra kl. 13.00 til kl. 17.00. Der vil være konkurrence, tilbud, lidt godt til ganen – Se opslag på facebook her: Facebook

Bor du ikke i Qaqortoq, skal du selvfølgelig ikke snydes for at deltage i vores fest. Så hold øje med facebook og vores 1. nyhedsbrev, som offentliggøres fredag med konkurrence og tilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Vi glæder os til fortælle dig meget mere om vores livs eventyr.

Kærlig hilsen fra

Pipaluk og Anne Mette