#7 ting (+1) du bare må vide om vidunderurten Qajaasat

Kære Bloglæser

I en række blogindlæg vil vi gerne have lov at præsentere dig for de grønlandske urter, som vi i dag anvender i InuaCares rene hår-, og plejeprodukter. Her læser du det #1. blogindlæg i rækken, og vi vil  gerne fortælle dig om vindunderurten Qajaasat.

Den Majestætisk urt

Qajaasat, Labrador Tea, Grønlandsk Post, Rhododendron groenlandicum “kært barn mange navne” Dronningen over alle de grønlandske urter, både hvad angår egenskaber, men også med sit smukke, ranke og yndige udseende.  Intet er så fantastisk, som på en fjeldvandring at blive overrasket af synet af disse smukke planter, som vrimler i flok, duftende og smukke med deres hvide blomsterklynger.

Vi ville ønske, at vi med dette blogindlæg kunne sende dig dens duft, som er helt speciel på den bedste måde.  En kombination af krydderier, stærk, liflig, blomsteragtig, helt, helt sin egen og uforglemmelig, hvis først du har haft fornøjelsen af at dufte dens anekdoter. Smagen kan vi desværre heller ikke dele her i cyperspace, men den smager, som den dufter.

Navnet Qajaasat, som betyder kajak, fordi bladene minder om en kajak og det danske navn Grønlandsposten, fordi man i tidernes morgen bragte posten ud til bygder med kajak. Er det ikke bare fint og godt tænkt hele vejen igennem? Som så meget andet her i Grønland.

Den helt unikke lægeurt

Vi lovede at fortælle dig #7 ting ( + 1 og måske 2) som lægeurten Qajaasat er specielt kendt for. De æteriske olie fra planten kan:

  1. Berolige fordøjelsessystemet
  2. Bekæmpe infektioner
  3. Lindre hovedpine
  4. Styrke immunforsvaret
  5. Styrke nyrefunktionen
  6. Forebygge kræft
  7. Styrke huden
  8. + 1 og 1 mere…. kommer vi til senere 🙂

Qajaasat i hudpleje

De æteriske olier fra Qajaasat er spækket med antioxidanter. Og vi kan virkelig godt lide disse antioxidanter, fordi de søger de frie skadelige radikaler og neutralisere dem. De frie skadelige radikaler opstår som følge af usund livsstil,  forurening, sygdom, stress, arvelige gener, miljø etc. og forårsager for tidlig aldring, rynker og pletter.

Når vi tilsætter æteriske olier fra Qajaasat i vores plejeprodukter, så ønsker vi at neutralisere de frie radikaler og i stedet holde din hud glat og ungdommelig. Derforuden stimulerer olien dannelsen af nye hudceller og beskytter din hud mod infektion. Måske er du ung og tænker “min hud er glat og ungdommelig” Dertil siger vi ” Dejligt. Og husk, at det er at forebygge, som giver det bedst og sundeste resultat. Langt svære er det at skulle heale op, når skaden er sket”

Vi anvender de æteriske olier udvundet af  Qajaasat i flere af vores produkter, nemlig:

Labrador Tea Facial Cream, den som ingen kan undvære, når først den er prøvet.

Silt Face Scrub, som også er genial som en stimulerende ansigtsmaske.

Juniper & Labrador Tea Extra Care Cream, den fede og alt-nærende cream til udsatte steder uanset hvor på kroppen.

Arctic Deo … den uden skadelig aluminiumchlorid og som virker mod svedlugt hele dagen.

Northern willow & Honey Shampoo, rensende, lindrende og virkelig et must mod irriteret hårbund, men også bare uden du er irriteret.

Du finder links til de nævnte produkter nederst i blogindlægget. Og de er selvfølgelig på tilbud indtil d. 14. juli. (Vil du blot videre til links med det samme, så scroll til nederst i indlægget )

8 …. Og nu til +1

Qajaasat lindrer angst og stress

Det kan den unikke urt også! Og hvem oplever ikke enten angst eller stress i løbet af livet. Måske ikke dig? Så måske en du kender? En af de mest populære anvendelser af de æterisk olie fra Qajaasat er netop til at beroligende nerver og at sænke angstniveauer. De æteriske olier påvirker hjernens følelsesmæssige center og generer fred og ro, når du føler dig overvældet.

9 …. + en extra fordi vi ikke kan lade være

Vægttab og du læser rigtig….

De æteriske olie fra Qajaasat er i stand til at øge stofskiftet, hvilket kan fremme passiv fedtforbrænding, hvilket betyder at du kan øge kalorieforbrændingen, selv når du ikke træner. Desuden kan denne olie undertrykke appetitten og give dig energien til at være mere aktiv, hvilket yderligere hjælper med at forbrænde disse kalorier og forhindre overspisning.

Qajaasat som te

Når vi taler om mange af de egenskaber Qajaasat har udover i hudpleje, så taler vi om virkning indefra. Derfor er Qajaasat ekstrem populær som te.

Hvis du bor eller har været så heldig at besøge Grønland, så har du sikkert smagt te brygget på Qajaasat. Det smager fantastisk, men lov os, at du læser bemærkning * under opskriften.

Her er en opskrift på den ultimative sundhedsperle Qajaasat te:

Ingredienser:

Trin 1:
1 dl Qajaasat blade
4 kopper vand (filtreret)

Koges op i en rustfri stålkande/ gryde, sluk for varmen

Trin 2 – Lad teen trække i 10 – 20 min. afhængig af hvor stærk, du ønsker den.

Trin 3 – Si bladene fra og teen er nu klar til enten at drikke, som den er, eller fortynd den til en blidere udgave (smag på teen og vurdere)

*BEMÆRK: På grund af denne te’s styrke anbefales det kun at drikke 2 – 3 kopper om dagen ( urten skal anvendes med sund fornuft, for overdrevet brug kan medføre alvorlige bivirkninger. Så ligesom man anbefaler så meget andet som gavnligt i rette doser a la vitaminer, mineraler, forskellige fødevarer og drikke så skal du også her rette dig efter anbefalingerne)

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med vidunderurten Qajaasat og skriver hjertens gerne til os, såfremt du har spørgsmål, tilføjelser eller andet.

Og nu de lovede links:

I shoppen har vi 20% rabat på alle produkter baseret på udtræk og destillater fra Qajaasat (Labrador Tea) KLIK på produktets navn og du kommer direkte til vores shop.

Labrador Tea Facial Cream

Silt Facial Scrub

15 ml Juniper&Labrador Tea Extra Care Cream

50 ml Juniper&Labrador Tea Extra Care Cream

100 ml Juniper&Labrador Extra Care Cream

Arctic Deo Roll-on

Northern Willow&Honey Shampoo

Kærlige Qajaasat-hilsener fra

Pipaluk og Anne Mette

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *